Etusivu Tiedotteet Ministeri Arhinmäki myönsi yli 5,1 miljoonaa euroa tukea valtakunnallisille kulttuuritapahtumille

Ministeri Arhinmäki myönsi yli 5,1 miljoonaa euroa tukea valtakunnallisille kulttuuritapahtumille

tiedote / pressmeddelande
30-03-2012

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt 5 150 000 euroa tukea valtakunnallisille kulttuuritapahtumille. Tukea sai kaikkiaan 165 tapahtumaa. Avustuksilla halutaan turvata valtakunnallisesti ja taiteellisesti merkittävien kulttuuritapahtumien järjestäminen eri puolilla Suomea.

- Kulttuuritapahtumilla on suuri rooli taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden ja monikulttuurisuuden edistämisessä. Ne vahvistavat hyvinvointia, sosiaalisuutta, luovuutta ja usein myös kansainvälistymistä. Tapahtumat ovat tärkeitä myös aluetalouden kannalta, ministeri Arhinmäki sanoo.

Suurimmat avustuksensaajat ovat Savonlinnan oopperajuhlat, Tampereen Teatterikesä, Helsingin Juhlaviikot, Kuhmon kamarimusiikki, Kuopio Tanssii ja soi, Kaustinen Folk Music Festival ja Pori Jazz Festival.

Ministeriö teki avustuspäätökset kuultuaan Taiteen keskustoimikuntaa ja valtion taidetoimikuntia.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä on valmisteilla kulttuuritapahtumien avustusjärjestelmän uudistaminen.

- Tulevaisuudessa haluan kiinnittää erityistä huomiota esimerkiksi siihen, miten tapahtumat vaikuttavat eri väestöryhmiin, edistävätkö ne tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja kestävää kulttuuria, Arhinmäki sanoo.

Valtakunnallisten kulttuuritapahtumien tukia arvioitaessa tullaan kiinnittämään huomiota paitsi tapahtuman taiteelliseen merkitykseen, myös sen saavutettavuuteen ja siihen, voiko avustuksella vaikuttaa tapahtuman hintatasoon ja mahdollisuuteen järjestää myös ilmaistapahtumia. 

Avustuksen saajat (pdf OKM:n verkkosivuilla)

Lisätietoja:
-neuvotteleva virkamies Anne Mattero (OKM), puh. 09 160 77247
-erityisavustaja Anna Tulusto (OKM), puh. 040 148 6502


Etusivu Tiedotteet Ministeri Arhinmäki myönsi yli 5,1 miljoonaa euroa tukea valtakunnallisille kulttuuritapahtumille