Etusivu Tiedotteet Elvytysrahaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaille rakennuksille ja seurantaloille

Elvytysrahaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaille rakennuksille ja seurantaloille

tiedote / pressmeddelande
30-03-2009

Eduskunnan 20. maaliskuuta hyväksymään lisätalousarvioon sisältyy opetusministeriön pääluokassa yhteensä 3 miljoonan euron lisämääräraha kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja seurantalojen korjaamiseen.

– Määrärahoja käytetään hankkeisiin, jotka ovat käynnistettävissä kuluvan vuoden aikana ja joilla on työllistävä ja taloutta elvyttävä vaikutus, toteaa kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin.

– Korjaustöiden toteutus työllistää erityisesti paikallisesti toimivia rakennusalan pienyrityksiä ja rakennus- ja korjausalan ammattilaisia, Wallin jatkaa.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten kunnostukseen ja entistämiseen varatun 1,5 miljoonan euron määrärahan käytöstä päättää Museovirasto. Määrärahalla tuetaan rakennussuojelulailla suojeltujen ja muuten arvokkaiden rakennusten korjaustöitä.

Seurantalojen korjaamisen varatun 1,5 miljoonan euron määrärahan opetusministeriö siirtää jaettavaksi Suomen Kotiseutuliitolle, joka opetusministeriön toimeksiannosta hoitaa seurantalojen korjausavustusten käsittelyä. Määrärahalla tuetaan mm. valtakunnallisesti arvokkaan Turun VPK:n talon kunnostusta 500 000 eurolla.

Päätökset määrärahan jakamisesta tehdään Museovirastossa ja Suomen Kotiseutuliitossa kevään 2009 aikana.


Lisätietoja:
- ylitarkastaja Päivi Salonen, opetusministeriö, puh. (09)160 77431
- rakennustutkija Leni Pakkala, Suomen Kotiseutuliitto, puh. (09) 612 63221
- osastonjohtaja Maire Mattinen, Museovirasto, puh. (09) 4050 9423
- yli-intendetti Sakari Mentu, Museovirasto, puh. (09) 4050 9447, 0500 213 176

pm

Etusivu Tiedotteet Elvytysrahaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaille rakennuksille ja seurantaloille