Etusivu Tiedotteet Suomen ja Unkarin välinen nuorisovaihtosopimus allekirjoitettiin

Suomen ja Unkarin välinen nuorisovaihtosopimus allekirjoitettiin

tiedote / pressmeddelande
12-02-2008

Opetusministeriön valtiosihteeri Stefan Johansson vierailee Unkarissa 11.-12.2.2008. Matkansa aikana valtiosihteeri Johansson allekirjoittaa tiistaina yhdessä Unkarin ulkoministeriön valtiosihteeri Márta Fekszi Horváthin kanssa suomalais-unkarilaista nuorisovaihtoa koskevan uuden sopimuksen.


Nyt solmittavalla nuorisovaihtosopimuksella luodaan mahdollisuus Suomen ja Unkarin entistä tiiviimmälle EU-yhteistyölle saattamalla yhteen molempien maiden nuoria ja nuorisotoimialan asiantuntijoita maan eri osista. Erityisenä painopisteenä ohjelmassa on tarjota yhteistyömahdollisuuksia sellaisille nuorille, joilla taloudellisista, sosiaalisista tai alueellista syistä johtuen tämä on normaalia vaikeampaa. Ohjelmalle määritellään vuosittain painopisteet, joita voivat olla esimerkiksi vähemmistöjen aseman vahvistaminen, ympäristö- ja ilmastopolitiikan yhteistyömahdollisuudet tai nuorisoa koskeva päihdetyö.

Valtiosihteeri Johansson tapaa matkansa aikana myös Unkarin opetus- ja kulttuuriministeriön kansainvälisten asioiden valtiosihteerin Katalin Bogyayn sekä Unkarin parlamentin kulttuuri- ja lehdistövaliokunnan puheenjohtaja, tohtori Iván Petőn. Suomen Nuorisoyhteistyöjärjestö Allianssin puolesta Unkariin saapuvat järjestön puheenjohtaja Ossi Heinänen sekä kansainvälisten asioiden päällikkö Jarkko Lehikoinen.

-- -- --

Lisätietoja:
- nuorisoyksikön päällikkö Olli Saarela, matkapuh. 0400 533 976, puh. 09-160 77277
- suurlähettiläs Jari Vilén, puh: +36 1 27 92 500, gsm +36 20 969 1465, jari.vilen@formin.fi
Etusivu Tiedotteet Suomen ja Unkarin välinen nuorisovaihtosopimus allekirjoitettiin