Etusivu Nuoriso Tietoa nuorten elinoloista

Tietoa nuorten elinoloista

Nuoran yhtenä tehtävänä on tiedon tuottaminen nuorten elinoloista. Nuora on hyväksynyt syyskuussa 2012 uudet nuorten hyvinvointia kuvaavat indikaattorit. Nuora seuraa nuorten hyvinvoinnin kehittymistä vuosittain oheisessa raportissa esitetyillä indikaattoreilla.

Nuorten hyvinvointi-indikaattorit (pdf) (doc)

Lisäksi Nuora tuottaa yhdessä muiden tahojen kanssa erilaisia selvityksiä koskien nuoria. Näihin selvityksiin voi tutustua sivujen Julkaisut-osiossa.

Nuora julkaisee yhteistyössä Nuorisotutkimusverkoston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa Nuorten elinolot -vuosikirjoja, joita on ilmestynyt vuodesta 2001 lähtien. Vuosikirjat koostuvat nuorten elinoloja kuvaavasta tilasto-osuudesta sekä asiantuntija-artikkeleista. Ne tarjoavat ajankohtaista tietoa nuorten hyvinvoinnista päätöksentekijöille, nuorisoalan ammattilaisille sekä vanhemmille ja muille kasvattajille.

Vuosikirjojen tilaukset ja tiedustelut: verkosto@nuorisotutkimus.fi, puh. 020 755 2653.

Nuorisoasiain neuvottelukunta on julkaissut vuosina 1997 - 2002 Mitä nuoret tekevät -raportteja nuorten sijoittumisesta työelämään ja koulutukseen. Tiedot on kerätty Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen yhteydessä.

Etusivu Nuoriso Tietoa nuorten elinoloista