Etusivu Liikunta Liikuntapolitiikka Avustukset Urheilijoiden valmennus- ja harjoitteluapurahat

Urheilijoiden valmennus- ja harjoitteluapurahat

Hakemuksen tyyppi/aihealue
liikunta
Lisätietoja
ylitarkastaja Hannu Tolonen, puh. 0295 330314, sähköposti: etunimi.sukunimi@minedu.fi

Hakuajat:

Kesälajien urheilijoille 30.10.2015 mennessä.
Talvilajien urheilijoille 18.3.2016 mennessä.

Apuraha on tarkoitettu urheilijoille, jotka sitoutuvat pitkäjänteiseen ammattimaiseen valmentautumiseen ja joilla arvioidaan olevan menestymismahdollisuuksia tulevissa urheilun kansainvälisissä arvokilpailuissa.

Apurahan saamisen edellytyksenä on se, että urheilijalla on henkilökohtainen valmentaja tai valmennustiimi ja lajilla on kansainvälisiin arvokilpailuihin valittu maajoukkue. Lähtökohtaisesti apurahan saanti edellyttää myös urheilijan kuulumista lajiliiton maajoukkue- ja valmennusjärjestelmän piiriin.

Apurahan myöntämisen edellytyksenä on urheilijan sitoutuminen uskottavaan ja huippu-urheilukriteerit täyttävään valmentautumiseen.

20 000 euron suuruiset valmennus- ja harjoitteluapurahat on tarkoitettu ensisijaisesti ehdottomalla kansainvälisellä huipulla oleville olympia- tai paralympialajien yksilöurheilijoille. Arvioinnin perustana on se, että urheilija on sijoittunut viimeisimmissä lajinsa olympialaisissa tai MM-kisoissa mitali- tai finaalisijalle tai paralympialajeissa mitalisijalle (paralympialaiset ja MM-kisat). Urheilija arvioidaan myös potentiaaliseksi seuraavien olympialaisten mitaliurheilijaksi tai paralympialaisten kultamitaliurheilijaksi. Harkinnan mukaan huomioidaan myös edeltävän vuoden arvokilpailumenestys sekä muu kansainvälinen menestys.

10 000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha voidaan myöntää sellaisille yksilö- ja joukkuelajien urheilijoille, jotka ovat menestyneet kansainvälisissä arvokilpailuissa tai tasoltaan vastaavissa muissa kilpailuissa (lähtökohtaisesti olympialaisissa 16 parhaan joukkoon ja paralympialajeissa/ei-olympialajeissa 8 parhaan joukkoon) ja jotka arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailujen mitaliehdokkaiksi.

Apuraha voidaan myöntää myös urheilu-uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa oleville erityisen lahjakkaille nuorille urheilijoille, jotka arvioidaan potentiaalisiksi tulevaisuuden aikuisten arvokilpailumenestyjiksi. Arvioinnissa huomioidaan urheilijan nuorten arvokilpailumenestys, tulokset aikuisten kansainvälisissä arvokilpailuissa, muu kansainvälinen kilpailumenestys sekä valmentautumisen kokonaisuus.

5 000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha on tarkoitettu sellaisille nuorille yksilö- ja joukkuelajien urheilijoille, jotka myös muiden kuin yllä mainittujen kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi. Urheilijan menestyspotentiaalia arvioidaan myös vertaamalla hänen tulos- ja suoritustasoaan aikuisten kansainväliseen tasoon.

5 000 euron apurahaa voidaan myös myöntää yksilölajien joukkueen urheilijoille tai paralympialajien joukkueurheilijoille, joilla arvioidaan kansainvälisten näyttöjen perusteella olevan mahdollisuus mitalisijoihin joukkue/viestikilpailussa seuraavissa olympialaisissa tai lajin MM-kilpailuissa, tai kultamitaliin seuraavissa paralympialaisissa .

Urheilijoiden valmennus- ja harjoitteluapurahojen hakuohje (pdf)

Hakulomake valmennus- ja harjoitteluapurahaa hakeville urheilijoille (doc)  
Urheilijan liitelomake (doc)

Etusivu Liikunta Liikuntapolitiikka Avustukset Urheilijoiden valmennus- ja harjoitteluapurahat