Etusivu Liikunta

Ajankohtaista liikunnassa

Selvitys: Toiminnan eettisyys ja riittävä valvonta sekä johdonmukaisuus nykyisen rahapelijärjestelmän takeita

rahapeliselvitys_kuva_19122014Tuoreessa selvityksessä kartoitetaan suomalaisten liikuntajärjestöjen yhteistyötä ulkomaisten rahapeliyhtiöiden kanssa ja annetaan suositukset, joilla liikunnan ja urheilun rahoitus voidaan turvata kestävällä tavalla myös tulevaisuudessa. Selvitys luovutettiin liikunta-asioista vastaavalle puolustusministeri Carl Haglundille 19.12.
Tiedote 19.11.

Urheilu- ja liikuntaseurojen seuratuen haku alkaa

jalkapallo_8Urheilu- ja liikuntaseurat voivat hakea ministeriöltä seuratoiminnan kehittämistukea. Lisäksi haettavana on määräraha työllisyyttä edistäviin liikunnan hankkeisiin. Hakuaika päättyy 12.12. Lue lisää

Liikuntalaki eduskuntaan

Hallituksen esitys liikuntalaiksi on annettu eduskunnalle. Ensi vuoden alussa voimaan tulevalla lailla uudella lailla uudistettaisiin mm. valtion ja kunnan vastuita, alueellisen liikuntatoiminnan ja valtion liikuntaneuvoston tehtäviä sekä järjestöjen valtionapukelpoisuutta ja valtionavustusten myöntämissäännöksiä. Tiedote 16.10.

Liikkuva koulu -palkinnot Helsinkiin ja Lappeenrantaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat palkinneet Helsingin ja Lappeenrannan kaupungit niiden esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä. Tiedote 8.10.

Urheilumanipuloinnin vastainen yleissopimus allekirjoitettiin

anttilaEuroopan neuvoston urheiluministerit kokoontuivat 18.9. Sveitsissä. Ministerit keskustelivat mm.korruptiosta urheilussa. Kokouksen jälkeen 15 maata allekirjoitti urheilukilpailujen manipuloinnin vastaisen yleissopimuksen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön valtiosihteeri Kari Anttila johti Suomen valtuuskuntaa.


Tiedote 18.9

Liikunnan tiedolla johtamiseen 355 000 euron avustukset

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on myöntänyt yhteensä 355 000 euroa liikunnan tiedolla johtamisen hankkeisiin.

Avustusta myönnettiin muun muassa lasten ja nuorten liiikuntakäyttäytymisen seurantatutkimuksen kehittämiseen sekä peruskoululaisten fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmän ja terveyden edistämisen vertailutietojärjestelmän tiedon tuotantoon.

Tiedote 4.7.