Etusivu Liikunta

Ajankohtaista liikunnassa

Seuratukea myönnettiin 4 miljoonaa euroa

jalkapallo_8Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Tukea myönnettiin 398 hankkeelle. Seuratuen tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille liikunnan harrastaminen ohjatussa seuratoiminnassa ja laskea harrastuskustannuksia. Tiedote 29.4.

Liikuntapaikkojen rakentamiseen ja perusparantamiseen yli 28 miljoonaa

uimahallissaOpetus- ja kulttuuriministeriö avustaa perusliikuntapaikkojen, kuten uima-, jää- ja liikuntahallien rakentamista ja perusparantamista. Avustuksia myönnettiin yhteensä 28 miljoonaa euroa, josta kahdeksan miljoonaa osoitettiin aluehallintovirastoille myönnettäväksi lähiliikuntapaikkahankkeille.

Tiedote 27.4.

Lasten fyysisen aktiivisuuden suosituksia päivitetään

peruskouluPäivitetyillä suosituksilla pyritään siihen, että lasten kanssa toimivat aikuiset onnistuisivat luomaan kaikille lapsille riittävät liikkumisen ja fyysisen aktiivisuuden edellytykset.

Tavoitteena on edistää myös kaikkein nuorimpien lasten kasvua, hyvinvointia ja terveyttä.

Esitys uusiksi suosituksiksi tulee kommentoitavaksi 1.-15.5.2016. Uudet varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset julkaistaan syyskuussa 2016.

Lue lisää

Liikuntalaki selkeyttää liikuntaan liittyviä valtion ja kunnan vastuita

Uusi liikuntalaki tuli voimaan toukokuun 2015 alussa. Lailla pyritään parantamaan valtion eri hallinnonalojen yhteistyötä sekä kunnan eri toimialojen yhteistyötä liikunnan edistämisessä. Samaan aikaan tuli voimaan myös uusi liikunta-asetus. Lue lisää