Etusivu Liikunta

Ajankohtaista liikunnassa

Professori Halila selvittämään valtionavustusjärjestelmän kehittämistä

rajatOpetus- ja kulttuuriministeri on nimittänyt urheilun eettisiin kysymyksiin erikoistuneen professori Heikki Halilan selvittämään liikuntaa edistävien järjestöjen valtionavustusjärjestelmän kehittämistä. Toimeksiantona on laatia toimenpide-ehdotukset erityisesti valtionavustusten käytön ohjaamisen ja valvonnan tehostamiseksi ja läpinäkyvyyden lisäämiseksi valtionavustusprosessissa.

Lue lisää

Hallitus puoltaa Tampereen monitoimiareenan rakentamiseen 18 miljoonan avustusta

treareenahavainneHallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa valtion osallistumista Tampereen monitoimiareenan rakentamisen rahoittamiseen. Valtio osallistuisi rakentamiskustannuksiin yhteensä enintään 18 miljoonan euron valtionavustuksella vuosina 2017–2019. Ennen lopullista rahoituspäätöstä valtiontuelle on saatava komission hyväksyntä.

> Valtioneuvoston tiedote 31.5.

Seuratukea myönnettiin 4 miljoonaa euroa

jalkapallo_8Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Tukea myönnettiin 398 hankkeelle. Seuratuen tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille liikunnan harrastaminen ohjatussa seuratoiminnassa ja laskea harrastuskustannuksia. Tiedote 29.4.

Liikuntapaikkojen rakentamiseen ja perusparantamiseen yli 28 miljoonaa

uimahallissaOpetus- ja kulttuuriministeriö avustaa perusliikuntapaikkojen, kuten uima-, jää- ja liikuntahallien rakentamista ja perusparantamista. Avustuksia myönnettiin yhteensä 28 miljoonaa euroa, josta kahdeksan miljoonaa osoitettiin aluehallintovirastoille myönnettäväksi lähiliikuntapaikkahankkeille.

Tiedote 27.4.

Lasten fyysisen aktiivisuuden suosituksia päivitetään

peruskouluPäivitetyillä suosituksilla pyritään siihen, että lasten kanssa toimivat aikuiset onnistuisivat luomaan kaikille lapsille riittävät liikkumisen ja fyysisen aktiivisuuden edellytykset.

Tavoitteena on edistää myös kaikkein nuorimpien lasten kasvua, hyvinvointia ja terveyttä.

Esitys uusiksi suosituksiksi tulee kommentoitavaksi 1.-15.5.2016. Uudet varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset julkaistaan syyskuussa 2016.

Lue lisää

Liikuntalaki selkeyttää liikuntaan liittyviä valtion ja kunnan vastuita

Uusi liikuntalaki tuli voimaan toukokuun 2015 alussa. Lailla pyritään parantamaan valtion eri hallinnonalojen yhteistyötä sekä kunnan eri toimialojen yhteistyötä liikunnan edistämisessä. Samaan aikaan tuli voimaan myös uusi liikunta-asetus. Lue lisää