Etusivu Liikunta

Ajankohtaista liikunnassa

Seuratuen päätökset toukokuussa

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama seuratuki on ministeriön suurimpia valtionavustuksia saapuneiden hakemusten perusteella. Määräaikaan mennessä saapui 1162 hakemusta, joiden yhteenlaskettu hakusumma on 19 331 226,00 euroa.

Tarkennetun aikataulun mukaan päätökset seuratuen myönnöistä tehdään 13.5. mennessä.

Lue lisää

Liikuntatieteellisille tutkimushankkeille lähes 2,5 miljoonaa euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt veikkausvoittovaroista yhteensä 2,5 miljoonaa euroa liikuntatieteellisiin tutkimushankkeisiin. Uusille tutkimusprojekteille myönnettiin yhteensä 814 611 euroa. Jatkohankkeille myönnettiin 1 665 000 euroa.

Tutkimushankkeiden keskeisinä avustusperiaatteina ovat tutkimusten korkea laatu ja hankkeiden merkitys liikuntapoliittisen päätöksenteon näkökulmasta. Opetus- ja kulttuuriministeriö toteutti arvioinnin ensimmäistä kertaa yhteistyössä Suomen Akatemian kanssa.

Lue lisää

Liikuntalakia uudistetaan

rataOpetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä on laatinut esityksen liikuntalain uudistamiseksi.

Ensi vuoden alussa voimaan tulevalla lailla uudistettaisiin mm. valtion ja kunnan vastuita, alueellisen liikuntatoiminnan ja valtion liikuntaneuvoston tehtäviä sekä järjestöjen valtionapukelpoisuutta ja valtionavustusten myöntämissäännöksiä. Tiedote 18.3.

Lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen 1,7 miljoonaa

verkkouutinen_sportti_10022012Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt lasten ja nuorten liikunnan valtakunnalliseen ja alueelliseen kehittämiseen yhteensä 1 700 000 euroa.

Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista. Avustusmääräraha oli noin 20 prosenttia pienempi kuin vuonna 2013.

Lue lisää

Tukea aikuisten terveyttä edistävään liikuntaan

sauvakavelyKulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt aikuisten terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseen 936 000 euroa 22 hankkeelle. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Terveyttä edistävän liikunnan kehittämisen avulla toteutetaan hallitusohjelman linjauksia koko elämänkaaren mittaisen liikunnan, arkiliikunnan, työyhteisöliikunnan sekä harrastusmahdollisuuksien tasa-arvon edistämisestä aikuisväestön keskuudessa.

Lue lisää

Liikuntajärjestöjen avutuksissa painottuu lasten ja nuorten toiminta

luistelijatLiikuntajärjestöt saavat valtionavustuksia yhteensä 36,7 miljoonaa euroa. Rahat jaettiin nyt uusin kriteerein. Tärkeimpänä avustusperusteena on lapsille ja nuorille järjestetyn toiminnan laajuus.

Avustusta sai 120 järjestöä. Uusia avustettavia järjestöjä ovat Suomen Frisbeegolfliitto sekä lasten ja nuorten liikuntatoimintaa järjestävä WAU ry.

Tiedote 6.2.