Etusivu Kulttuuri

Ajankohtaista kulttuuripolitiikassa:

Haettavissa olevia avustuksia - hakuaika lokakuussa

Lokakuussa päättyy iso määrä mm. kulttuuriin liittyvien eri avustusten hakuaikoja. Tiedot avustuksista ja tarkempiin ohjeisiin vievät linkit löydät kootusti verkkouutisesta. Lue lisää

Valtion ulkomainen kääntäjäpalkinto saksantaja Angela Plögerille

Angela Plöger. Photo: (c) FILI / Katja Maria Nyman(8.10.) Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on tänään Frankfurtin kirjamessuilla luovuttanut valtion ulkomaisen kääntäjäpalkinnon saksalaiselle Angela Plögerille.

Angela Plöger (s. 1942 Danzigissa) on tehnyt pitkän uran Suomen kirjallisuuden saksantajana. Hän on valmistunut suomen kielen tohtoriksi Hampurin yliopistosta.

Lue lisää

Ministeri Viitanen vihkii Suomen messupaviljongin Frankfurtin kirjamessuilla

fc-logo-6-lines-outline-rgb-english-1Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen matkustaa Frankfurtin kirjamessuille 7.–8.10. Suomi on tänä vuonna tämän maailman suurimman kirja- ja media-alan tapahtuman teemamaana.

Messujen viralliset avajaiset pidetään tiistaina 7. lokakuuta. Avajaisten jälkeen avataan Suomen FINNLAND. COOL. -messupaviljonki, jonka ministeri Viitanen vihkii käyttöön.

Tiedote 7.10.

Kulttuurilehtipalkinnot Skärgårdille ja Esitys-lehdelle

kulttuurilehdetKulttuurilehtien 10 000 euron suuruiset laatupalkinnot saivat tänä vuonna Skärgård ja Esitys.

Kulttuurilehdet kyseenalaistavat itsestäänselvyyksiä ja kertovat intohimojen kohteista, palkinnot jakanut ministeri Viitanen korosti. Tiedote 3.10.

OKM perii takaisin valtionavustuksia Turku 2011 -säätiöltä

Turku oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, ja hanke sai ministeriöltä valtionavustuksia, joita on käytetty olennaisesti muuhun tarkoitukseen kuin mihin ne on myönnetty.  Ministeriö on päättänyt periä säätiöltä takaisin 1,97 miljoonaa euroa ja korkoa 190 000 euroa. Takaisinperittävää summaa on kohtuullistettu.
Lue lisää

KUULTO-hanke toi kulttuuripalvelut kuntalaisten lähelle

viuluKuntien kulttuuripalvelujen kehittämishanke, KUULTO-toimintakokeilun ensimmäisen vaiheen tuloksia kesästä 2012 kevääseen 2013 on arvioitu. KUULTO-toimintakokeilussa kulttuuritoimintaa ja -palveluja vietiin kuntalaisten lähelle. Hanke lisäsi kuntalaisten osallistumista kulttuuripalveluihin. Hankkeen arviointiraportti luovutettiin kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitaselle 25.6. Tiedote 25.6.