Etusivu Kulttuuri

Ajankohtaista kulttuuripolitiikassa:

EU:n kulttuuriministerit julistuksessa: Kulttuuri vastaus suvaitsemattomuudelle ja fanatismille

EU-maiden kulttuuriministerit, EU:n kulttuurista vastaava komissaari Tibor Navracsics ja Euroopan Parlamentin kulttuurivaliokunnan puheenjohtaja Silvia Costa ovat allekirjoittaneet yhteisen julistuksen 24.11., jossa he tuomitsevat Pariisissa 13.11. tapahtuneet terrori-iskut ja korostavat kulttuurin merkitystä vastauksena suvaitsemattomuudelle, muukalaisvihalle, fanatismille ja radikalisoitumiselle. Lue lisää

Kulttuurin kärkihanke edistää kulttuurin saavutettavuutta

kulttuuri_pyorea_poyta_webOpetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kokosi kulttuurikentän asiantuntijoita ja vaikuttajia keskustelemaan kulttuurin kärkihankkeen toteutuksesta. Tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten luovuutta sekä tuoda kulttuuri lähemmäksi jokaista suomalaista prosenttiperiaatetta laajentamalla.
Lue lisää

Suomi haluaa hoitaa maailmanperintöä vastuullisesti ja vaikuttavasti

maailmanperintoValtioneuvosto on hyväksynyt periaatepäätöksenä vuoteen 2025 ulottuvan kansallisen maailmanperintöstrategian, jolla linjataan Suomen maailmaperintöpolitiikkaa ja Unescon maailmaperintösopimuksen toteutusta Suomessa. Maailmanperintötoimintaa ei ole aiemmin linjattu Suomessa vastaavalla tasolla.
Tiedote 16.4.

Eduskuntapuolueet vaativat lainauskorvausten nostamista Pohjoismaiselle tasolle

nostoValtiopäivillä vuosina 2011–2 015 edustettuina olevien puolueiden edustajat ovat allekirjoittaneet yhteisen julkilausuman, jossa vaaditaan lainauskorvauksen tason nostamista.

Julkilausumassa todetaan, että eduskunnassa eri valiokunnat ovat usean vuoden aikana kiinnittäneet huomiota lainauskorvausten tason alhaisuuteen esimerkiksi muiden Pohjoismaiden korvausten tasoon verrattuna sekä opetus- ja tutkimuskirjastojen jäämiseen korvauksen ulkopuolelle.

Lue lisää

Aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimuksen toimeenpanon valmistelu hyvässä vauhdissa

Suomi hyväksyi Unescon yleissopimuksen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta vuonna 2013. Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Museovirastolle tehtäväksi yleissopimuksen toimeenpanon valmistelun.

Museovirasto luovuttaa keväällä 2015 opetus- ja kulttuuriministeriölle esityksen siitä, kuinka sopimusta olisi tarkoituksenmukaisinta toteuttaa Suomessa. Valmistelutyötä tehdään yhteistyössä ministeriön, asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa.

Tiedote 6.3.