Etusivu Kulttuuri

Ajankohtaista kulttuuripolitiikassa:

Lastenkulttuuripoliittinen ohjelmaehdotus käyntiin hankkeilla

lastenkulttuuriVuoden 2014 Lapsenpäivä-palkinnot on myönnetty Rauman taidemuseolle ja Tanssiteatteri Raatikolle. Lastenkulttuurin valtionpalkinnot saavat kirjailija-kuvittaja Linda Liukas ja Soiva Siili -musiikkiduo.

Palkinnot jakoi ministeri Viitanen, joka kertoi lastenkulttuuripoliittisen ohjelmaehdotuksen toteuttamisen käynnistyvän hankkeilla, joilla lisätään lasten osallistumista taiteeseen ja kulttuuriin ja luodaan uusia tapoja kokemuksille.
Tiedote 20.11.

Lainauskorvauksiin tulossa reilu korotus

kirjastossaHallitus on sopinut täydennyksistä vuoden 2015 talousarvioesitykseen ja ehdottaa lainauskorvaukseen 4 miljoonan euron korotusta. 

Tekijänoikeudellisena korvauksena maksettava summa siitä, että teoksen kappaleita lainataan kirjastosta, kaksinkertaistuu korotuksen myötä reiluun 8,2 miljoonaan euroon.
Tiedote 17.11.

Ministeri Viitanen jakoi musiikin, näyttämö- ja tanssitaiteen valtionpalkinnot

palkinto

Tämän vuoden musiikin valtiopalkinnon sai Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores. Näyttämötaiteen valtiopalkinnon sai näytelmäkirjailijayhteisö Teksti ja tanssitaiteen valtionpalkinnon tanssitaiteilija Mirja-Liisa Herhi.

Tiedote 4.11.

Aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimuksen toimeenpanon valmistelu hyvässä vauhdissa

Suomi hyväksyi Unescon yleissopimuksen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta vuonna 2013. Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Museovirastolle tehtäväksi yleissopimuksen toimeenpanon valmistelun.

Museovirasto luovuttaa keväällä 2015 opetus- ja kulttuuriministeriölle esityksen siitä, kuinka sopimusta olisi tarkoituksenmukaisinta toteuttaa Suomessa. Valmistelutyötä tehdään yhteistyössä ministeriön, asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa.

Tiedote 29.10

Valtion ulkomainen kääntäjäpalkinto saksantaja Angela Plögerille

Angela Plöger. Photo: (c) FILI / Katja Maria Nyman(8.10.) Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen luovutti Frankfurtin kirjamessuilla valtion ulkomaisen kääntäjäpalkinnon saksalaiselle Angela Plögerille.

Angela Plöger (s. 1942 Danzigissa) on tehnyt pitkän uran Suomen kirjallisuuden saksantajana. Hän on valmistunut suomen kielen tohtoriksi Hampurin yliopistosta.

Lue lisää

Kulttuurilehtipalkinnot Skärgårdille ja Esitys-lehdelle

kulttuurilehdetKulttuurilehtien 10 000 euron suuruiset laatupalkinnot saivat tänä vuonna Skärgård ja Esitys.

Kulttuurilehdet kyseenalaistavat itsestäänselvyyksiä ja kertovat intohimojen kohteista, palkinnot jakanut ministeri Viitanen korosti. Tiedote 8.10