Etusivu Kulttuuri

Ajankohtaista kulttuuripolitiikassa:

Suomi-palkinnot 2015 jaettiin

nostoOpetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on jakanut seitsemän Suomi-palkintoa ansioituneille taiteilijoille. Palkittujen joukossa on useita maahanmuuttajataustaisia taitelijoita, jolla korostetaan kulttuurin monimuotoisuutta. Palkinnot ovat suuruudeltaan 24 700 euroa. Tiedote 8.12.

EU:n kulttuuriministerit julistuksessa: Kulttuuri vastaus suvaitsemattomuudelle ja fanatismille

EU-maiden kulttuuriministerit, EU:n kulttuurista vastaava komissaari Tibor Navracsics ja Euroopan Parlamentin kulttuurivaliokunnan puheenjohtaja Silvia Costa ovat allekirjoittaneet yhteisen julistuksen 24.11., jossa he tuomitsevat Pariisissa 13.11. tapahtuneet terrori-iskut ja korostavat kulttuurin merkitystä vastauksena suvaitsemattomuudelle, muukalaisvihalle, fanatismille ja radikalisoitumiselle. Lue lisää

Kulttuurin kärkihanke edistää kulttuurin saavutettavuutta

kulttuuri_pyorea_poyta_webOpetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kokosi kulttuurikentän asiantuntijoita ja vaikuttajia keskustelemaan kulttuurin kärkihankkeen toteutuksesta. Tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten luovuutta sekä tuoda kulttuuri lähemmäksi jokaista suomalaista prosenttiperiaatetta laajentamalla.
Lue lisää

Suomi haluaa hoitaa maailmanperintöä vastuullisesti ja vaikuttavasti

maailmanperintoValtioneuvosto on hyväksynyt periaatepäätöksenä vuoteen 2025 ulottuvan kansallisen maailmanperintöstrategian, jolla linjataan Suomen maailmaperintöpolitiikkaa ja Unescon maailmaperintösopimuksen toteutusta Suomessa. Maailmanperintötoimintaa ei ole aiemmin linjattu Suomessa vastaavalla tasolla.
Tiedote 16.4.