Etusivu Kulttuuri

Ajankohtaista kulttuuripolitiikassa:

KUULTO-hanke toi kulttuuripalvelut kuntalaisten lähelle

viuluKuntien kulttuuripalvelujen kehittämishanke, KUULTO-toimintakokeilun ensimmäisen vaiheen tuloksia kesästä 2012 kevääseen 2013 on arvioitu. KUULTO-toimintakokeilussa kulttuuritoimintaa ja -palveluja vietiin kuntalaisten lähelle. Hanke lisäsi kuntalaisten osallistumista kulttuuripalveluihin. Hankkeen arviointiraportti luovutettiin kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitaselle 25.6. Tiedote 25.6.

Kulttuuriviennin hankkeisiin lähes 2 miljoonaa euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut 1 370 000 miljoonaa euroa kulttuuriviennin kärkihankkeisiin, 565 000 euroa Kiinaan ja Aasiaan suuntautuviin kulttuuriviennin hankkeisiin ja 60 000 euroa ”From Start to Finnish” -näytelmävientihankkeen tukeen. Lue lisää

Unescon Maailman muisti -luetteloon ehdotetaan Kolttasaamelaisten arkistoa

Kansallisarkisto ja Saamelaisarkisto ovat esittäneet Kolttakylän arkistoa Unescon Maailman muisti -luetteloon. Unesco ilmoittaa hyväksytyistä kohteista kesä-heinäkuussa 2015.

Petsamon Suonikylän kolttien arkisto on saamelaisväestön asiakirjallisen kulttuuriperinnön suurin aarre.

Lue lisää

Nuoria työllistäviin digitointihankkeisiin miljoona euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt miljoonaa euroa kulttuuriperinnön digitointihankkeisiin, jotka työllistävät nuoria.

Hankkeissa digitoidaan kulttuuriperintöaineistoja ja tuodaan niitä saataville kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteisen Finna-asiakasliittymän kautta.

Tiedote 14.2.

Lastenkulttuuripolitiikalla lisätään lasten ja nuorten hyvinvointia ja vahvistetaan lastenkulttuuria

PuuJaPoikaLastenkulttuuripoliittisessa ohjelmaehdotuksessa vuosille 2014–2018 esitetään toimia, joilla taide ja kulttuuri saataisiin nykyistä tasavertaisemmin lasten ja nuorten ulottuville.

Ohjelmaehdotus korostaa lapsuuden laatua ja arvostamista, lasten ja nuorten kuulemista esimerkiksi ympäristöjen suunnittelussa sekä aikuisten ja lasten vuorovaikutusta.

Tiedote 20.12.

Kansallisgallerian hallitus ja valtuuskunta nimetty

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on nimennyt Kansallisgallerian valtuuskunnan ja hallituksen jäsenet. Valtuuskunnan puheenjohtajaksi nimettiin Suomen taideyhdistyksen puheenjohtaja Lasse Saarinen,  Kansallisgallerian hallituksen johtoon tulee hallintoneuvos Timo Viherkenttä.

Lue lisää

Suomi Unescon maailmanperintökomitean jäseneksi

Suomi valittiin Unescon maailmanperintökomitean jäseneksi Pariisissa 19.11. järjestetyssä vaalissa. Vaaliin osallistuivat maailmanperintösopimuksen osapuolet, joita on yhteensä 190. Lue lisää