Etusivu Kulttuuri

Ajankohtaista kulttuuripolitiikassa:

OKM perii takaisin valtionavustuksia Turku 2011 -säätiöltä

Turku oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, ja hanke sai ministeriöltä valtionavustuksia, joita on käytetty olennaisesti muuhun tarkoitukseen kuin mihin ne on myönnetty.  Ministeriö on päättänyt periä säätiöltä takaisin 1,97 miljoonaa euroa ja korkoa 190 000 euroa. Takaisinperittävää summaa on kohtuullistettu.
Lue lisää

KUULTO-hanke toi kulttuuripalvelut kuntalaisten lähelle

viuluKuntien kulttuuripalvelujen kehittämishanke, KUULTO-toimintakokeilun ensimmäisen vaiheen tuloksia kesästä 2012 kevääseen 2013 on arvioitu. KUULTO-toimintakokeilussa kulttuuritoimintaa ja -palveluja vietiin kuntalaisten lähelle. Hanke lisäsi kuntalaisten osallistumista kulttuuripalveluihin. Hankkeen arviointiraportti luovutettiin kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitaselle 25.6. Tiedote 25.6.

Kulttuuriviennin hankkeisiin lähes 2 miljoonaa euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut 1 370 000 miljoonaa euroa kulttuuriviennin kärkihankkeisiin, 565 000 euroa Kiinaan ja Aasiaan suuntautuviin kulttuuriviennin hankkeisiin ja 60 000 euroa ”From Start to Finnish” -näytelmävientihankkeen tukeen. Lue lisää

Unescon Maailman muisti -luetteloon ehdotetaan Kolttasaamelaisten arkistoa

Kansallisarkisto ja Saamelaisarkisto ovat esittäneet Kolttakylän arkistoa Unescon Maailman muisti -luetteloon. Unesco ilmoittaa hyväksytyistä kohteista kesä-heinäkuussa 2015.

Petsamon Suonikylän kolttien arkisto on saamelaisväestön asiakirjallisen kulttuuriperinnön suurin aarre.

Lue lisää

Nuoria työllistäviin digitointihankkeisiin miljoona euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt miljoonaa euroa kulttuuriperinnön digitointihankkeisiin, jotka työllistävät nuoria.

Hankkeissa digitoidaan kulttuuriperintöaineistoja ja tuodaan niitä saataville kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteisen Finna-asiakasliittymän kautta.

Lue lisää

Lastenkulttuuripolitiikalla lisätään lasten ja nuorten hyvinvointia ja vahvistetaan lastenkulttuuria

PuuJaPoikaLastenkulttuuripoliittisessa ohjelmaehdotuksessa vuosille 2014–2018 esitetään toimia, joilla taide ja kulttuuri saataisiin nykyistä tasavertaisemmin lasten ja nuorten ulottuville.

Ohjelmaehdotus korostaa lapsuuden laatua ja arvostamista, lasten ja nuorten kuulemista esimerkiksi ympäristöjen suunnittelussa sekä aikuisten ja lasten vuorovaikutusta.

Tiedote 14.2.