Etusivu Kulttuuri

Ajankohtaista kulttuuripolitiikassa:

Aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimuksen toimeenpanon valmistelu hyvässä vauhdissa

Suomi hyväksyi Unescon yleissopimuksen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta vuonna 2013. Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Museovirastolle tehtäväksi yleissopimuksen toimeenpanon valmistelun.

Museovirasto luovuttaa keväällä 2015 opetus- ja kulttuuriministeriölle esityksen siitä, kuinka sopimusta olisi tarkoituksenmukaisinta toteuttaa Suomessa. Valmistelutyötä tehdään yhteistyössä ministeriön, asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa.

Lue lisää

Valtionpalkinnon saivat Osuuskunta Poesia, suomentaja Riina Vuokko ja sarjakuvataiteilija Kati Kovács

kirjallisuuspalkinto_500x250px

Valtion kirjallisuustoimikunta on myöntänyt vuoden 2014 kirjallisuuden valtionpalkinnot Osuuskunta Poesialle ja suomentaja Riina Vuokolle. Ensimmäisen sarjakuvataiteen valtionpalkinnon sai sarjakuvataiteilija Kati Kovács. Suuruudeltaan 15 000 euron arvoiset palkinnot jakoi kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen perjantaina Helsingissä.

Tiedote 24.10

Haettavissa olevia avustuksia - hakuaika lokakuussa

Lokakuussa päättyy iso määrä mm. kulttuuriin liittyvien eri avustusten hakuaikoja. Tiedot avustuksista ja tarkempiin ohjeisiin vievät linkit löydät kootusti verkkouutisesta. Lue lisää

Valtion ulkomainen kääntäjäpalkinto saksantaja Angela Plögerille

Angela Plöger. Photo: (c) FILI / Katja Maria Nyman(8.10.) Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on tänään Frankfurtin kirjamessuilla luovuttanut valtion ulkomaisen kääntäjäpalkinnon saksalaiselle Angela Plögerille.

Angela Plöger (s. 1942 Danzigissa) on tehnyt pitkän uran Suomen kirjallisuuden saksantajana. Hän on valmistunut suomen kielen tohtoriksi Hampurin yliopistosta.

Lue lisää

Kulttuurilehtipalkinnot Skärgårdille ja Esitys-lehdelle

kulttuurilehdetKulttuurilehtien 10 000 euron suuruiset laatupalkinnot saivat tänä vuonna Skärgård ja Esitys.

Kulttuurilehdet kyseenalaistavat itsestäänselvyyksiä ja kertovat intohimojen kohteista, palkinnot jakanut ministeri Viitanen korosti. Tiedote 3.10.

OKM perii takaisin valtionavustuksia Turku 2011 -säätiöltä

Turku oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, ja hanke sai ministeriöltä valtionavustuksia, joita on käytetty olennaisesti muuhun tarkoitukseen kuin mihin ne on myönnetty.  Ministeriö on päättänyt periä säätiöltä takaisin 1,97 miljoonaa euroa ja korkoa 190 000 euroa. Takaisinperittävää summaa on kohtuullistettu.
Lue lisää

KUULTO-hanke toi kulttuuripalvelut kuntalaisten lähelle

viuluKuntien kulttuuripalvelujen kehittämishanke, KUULTO-toimintakokeilun ensimmäisen vaiheen tuloksia kesästä 2012 kevääseen 2013 on arvioitu. KUULTO-toimintakokeilussa kulttuuritoimintaa ja -palveluja vietiin kuntalaisten lähelle. Hanke lisäsi kuntalaisten osallistumista kulttuuripalveluihin. Hankkeen arviointiraportti luovutettiin kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitaselle 25.6. Tiedote 25.6.