Etusivu

Suomen tiedepalkinto 2015 myönnettiin akatemiaprofessori Markku Laaksolle

markku_laakso

Suomen tiedepalkinnon saa maailman johtaviin diabeteksen genetiikan tutkijoihin kuuluva akatemiaprofessori Markku Laakso Itä-Suomen yliopistosta. 85 000 euron suuruinen palkinto jaettiin Tiedefoorumi-tapahtumassa 20.5.

Tiedote 20.5.

Varhaiskasvatuslain ensimmäinen vaihe voimaan 1.8.2015

Rinki

Lasten päivähoidosta annetun lain nimi muuttuu varhaiskasvatuslaiksi. Varhaiskasvatus määritellään ensimmäistä kertaa lain tasolla ja sille asetetaan kattavat tavoitteet. Subjektiivinen oikeus varhaiskasvatukseen on ensisijaisesti lapselle kuuluva oikeus ja sillä tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka.

Tiedote 7.5.

Kaksi miljoonaa euroa tukea lapsi- ja nuorisopolitiikan totetukseen

kiipeilija

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustuksia lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelman valtakunnalliseen toimeenpanoon. Tukea myönnettiin 33 hankkeelle.

Etusijalle asetettiin hankkeet, jotka tukevat nuorten kasvua aktiivisiksi kansalaisiksi. Lisäksi painotettiin lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua vapaa-ajantoimintaan perheen varallisuudesta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta, nuorten eri ryhmien yhdenvertaisuuden vahvistamista sekä tyttöjen ja poikien tasa-arvon edistämistä.

Tiedote 29.4.

Taide- ja kulttuuritapahtumille 4,7 miljoonan tuki valtiolta

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on jakanut yli 4,7 miljoonaa euroa valtakunnallisille taide- ja kulttuuritapahtumille. Tukea myönnettiin 151 tapahtuman järjestämisen tueksi.

Suurimmat avustukset saavat Savonlinnan Oopperajuhlat, Tampereen Teatterikesä, Helsingin Juhlaviikot, Kuhmon Kamarimusiikki, Kuopio Tanssi ja Soi, Kaustinen Folk Music Festival ja Pori Jazz Festival.
Tiedote 22.4.