Etusivu

Selvityksiä tutkijanurien kehittämisestä ja tohtoreiden työllistymisestä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on teettänyt selvityksen tohtoreiden työllistymiseen vaikuttavista tekijöistä.Selvitystyössä laadittiin kehittämisehdotuksia työllistymisen parantamiseksi. Myös tutkijakoulutuksen kehittämisestä luovutettiin tutkijaura-työryhmän loppuraportti opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasoselle 12.2.

Tiedote 12.2.

Tiedote 12.2.

Ehdotukset maahanmuuttajien saamiseksi nopeammin koulutukseen ja työelämään

mikkolankoululla

Koulutus ja kielen oppiminen ovat tärkeimpiä keinoja vahvistaa maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä. Niihin liittyvät asiantuntijaryhmän ehdotukset välittömistä toimista luovutettiin Vantaalla vierailleelle opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasoselle. Ministerin mukaan asiassa on edettävä heti asiantuntijoiden ehdotusten pohjalta.

Tiedote 4.2.

OKM:ssä valmisteltavat hallituksen esitykset eduskunnan kevätistuntokaudelle 2016

vn_yleisistunto

Kevätistuntokaudella 2016 eduskunta saa käsiteltäväkseen opetus- ja kulttuuriministeriössä jo pidempään valmistelussa olleen uuden nuorisolain ja kirjastolain sekä koko joukon hallitusohjelmassa sovittuja uudistuksia.

Lue lisää

Ajankohtaisia EU-asioita OKM:n toimialalta

KUVA: eu2016.nl/Flickr

Vuoden alussa käynnistynyt EU-puheenjohtajakausi aloittaa uuden puheenjohtajatrion urakan. Ensimmäisenä vetovastuussa oleva Alankomaat peräänkuuluttaa konkreettisia tuloksia. Verkkouutisessa tarkastellaan puheenjohtajuuskauden odotuksia OKM:n toimialalla.

Lue lisää

Pohjoismainen puheenjohtajuus käynnistyy 1.1.2016

  Liput

Suomi toimii Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajana vuonna 2016. Ministeriön toimialalla nousevat mm. osaamisen ketju, korkeakoulutus ja tutkimus yhteiskunnan ja elinkeinoelämän kehittäjänä, liikkuvuus Pohjoismaissa, digitalisaatio, kulttuuri-ilmaisujen vapaus sekä nuorten hyvinvointi ja osallisuus Pohjoismaissa.

Lue lisää

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

  4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Lue lisää