Etusivu

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää yli 26 miljoonaa valtionavustusta koulutuksellisen tasa-arvon edistämiseen

(21.10.) Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosille 2015-2016 valtion erityisavustusta toimiin, joilla kavennetaan koulujen välisiä eroja ja tuetaan haasteellisessa toimintaympäristössä toimivien koulujen toimintaa ja laatua. Opetuksen järjestäjät voivat hakea ministeriöltä erityisavustusta 19.11.2014 mennessä. Ministeri Kiurun mukaan tavoitteena on taata jokaiselle lapselle mahdollisimman tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen lähtökohta opinpolulle, lisätä koulutuksellista tasa-arvoa ja tukea haasteellisimmassa asemassa olevia kouluja.

Lue lisää

Haglund: Olympiastadionin perusparannus on tärkeä liikunnan, kulttuurin ja työllisyyden kannalta

stadion. Kuva: stadionsäätiö/ Sini Pennanen

(21.10.) Helsingin Olympiastadionin perusparannuksen kustannukset ovat hankesuunnitelmassa tarkentuneet 209 miljoonaan euroon. Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi valtion osallistumista kustannuksiin enintään 104,5 miljoonalla eurolla. Ministeri Haglundin mukaan hanke on tärkeä liikunnan, kulttuurin ja työllisyyden kannalta.

Lue lisää

Toisen asteen ja vapaan sivistystyön rakenneuudistuksia koskevat lakiluonnokset lausuntokierrokselle

lausunto

Lukion, ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen sekä vapaan sivistystyön järjestäjäverkkoa ja järjestämislupia sekä lukion ja ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen rahoitusjärjestelmän uudistamista koskevat lakiluonnokset ovat parhaillaan lausuntokierrokselle. 

Lue lisää

Hallitus esittää tekijänoikeuslakiin muutoksia

vn_yleisistunto

(9.10.) Hallitus on antanut esityksen tekijänoikeuslain muuttamisesta. Ehdotukset liittyvät mm. oikeuksien luovutusta koskeviin sopimusehtoihin, televisio-ohjelmien verkkotallennuspalvelujen sopimuslisenssiin sekä luvattomaan verkkojakeluun.

Tiedote 9.10.

Liikkuva koulu -palkinnot Helsinkiin ja Lappeenrantaan

peruskoulu

(8.10.) Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat  palkinneet Helsingin ja Lappeenrannan kaupungit niiden esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä.

Tiedote 8.10.