Etusivu

Valtionpalkinnon saivat Osuuskunta Poesia, suomentaja Riina Vuokko ja sarjakuvataiteilija Kati Kovács

kirjallisuuspalkinto_500x250px

Valtion kirjallisuustoimikunta on myöntänyt vuoden 2014 kirjallisuuden valtionpalkinnot Osuuskunta Poesialle ja suomentaja Riina Vuokolle. Ensimmäisen sarjakuvataiteen valtionpalkinnon sai sarjakuvataiteilija Kati Kovács. Suuruudeltaan 15 000 euron arvoiset palkinnot jakoi kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen perjantaina Helsingissä.

Tiedote 24.10.

Oppimateriaaleille oma pilvipalvelu

educloud_alliance_logo 
Digitaalisia oppimateriaaleja ja opetuksen tukena toimivia sovelluksia opettajille ja oppilaille tarjoava koulutuksen EduCloud -pilvipalvelun tavoitteena on uudistaa ja monipuolistaa oppimisen ja opettamisen tapoja. Palvelussa on tarjolla oppimateriaaleja, pedagogisia pelejä, opetuksessa käytettäviä sovelluksia ja palveluja. EduCloud-palvelu on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja sen hallinta siirtyy laajalle oppimateriaalituottajien konsortiolle, EduCloud Alliancelle.

Tiedote 22.10.

Yli 26 miljoonaa valtionavustusta koulutuksellisen tasa-arvon edistämiseen

(21.10.) Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosille 2015-2016 valtion erityisavustusta toimiin, joilla kavennetaan koulujen välisiä eroja ja tuetaan haasteellisessa toimintaympäristössä toimivien koulujen toimintaa ja laatua. Opetuksen järjestäjät voivat hakea erityisavustusta 19.11.mennessä. Ministeri Kiurun mukaan tavoitteena on taata jokaiselle lapselle mahdollisimman tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen lähtökohta opinpolulle.

Tiedote 21.10.

Haglund: Olympiastadionin perusparannus on tärkeä liikunnan, kulttuurin ja työllisyyden kannalta

stadion. Kuva: stadionsäätiö/ Sini Pennanen

(21.10.) Helsingin Olympiastadionin perusparannuksen kustannukset ovat hankesuunnitelmassa tarkentuneet 209 miljoonaan euroon. Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi valtion osallistumista kustannuksiin enintään 104,5 miljoonalla eurolla. Ministeri Haglundin mukaan hanke on tärkeä liikunnan, kulttuurin ja työllisyyden kannalta.

Tiedote 21.10.

Toisen asteen ja vapaan sivistystyön rakenneuudistuksia koskevat lakiluonnokset lausuntokierrokselle

lausunto

Lukion, ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen sekä vapaan sivistystyön järjestäjäverkkoa ja järjestämislupia sekä lukion ja ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen rahoitusjärjestelmän uudistamista koskevat lakiluonnokset ovat parhaillaan lausuntokierrokselle. 

Lue lisää