Etusivu

Harkimon työryhmältä esityksiä liikuntaharrastamisen kustannusten alentamiseksi

Nappulajuoksu

Työryhmän esitysten tavoitteena on varmistaa jokaiselle lapselle vähintään yksi harrastus sekä lisätä lajiliittojen ja seurojen päättäjien tietoisuutta kustannusten hallinnan tärkeydestä. Liikuntaharrastamisen kustannusten alentamista selvittänyt Leena Harkimon työryhmä luovutti esityksensä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle 30.6.

Tiedote 30.6.

Työryhmä esittää toisen asteen koulutuksen koulutusviennin esteiden purkamista

koulutusvienti_verkko

Toisen asteen koulutusvientiä pohtinut työryhmä ehdottaa, että ammatillisen koulutuksen tutkinnoista ja niihin valmistavasta koulutuksesta voitaisiin periä maksuja EU/ETA -alueen ulkopuolella järjestetyssä koulutuksessa. Työryhmä luovutti raporttinsa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle 28.6.

Tiedote 28.6.

Professori Halila selvittämään valtionavustusjärjestelmän kehittämistä

rajat 

Opetus- ja kulttuuriministeri on nimittänyt urheilun eettisiin kysymyksiin erikoistuneen professori Heikki Halilan selvittämään liikuntaa edistävien järjestöjen valtionavustusjärjestelmän kehittämistä. Toimeksiantona on laatia toimenpide-ehdotukset erityisesti valtionavustusten käytön ohjaamisen ja valvonnan tehostamiseksi ja läpinäkyvyyden lisäämiseksi valtionavustusprosessissa. 

Verkkouutinen 8.6.

Osallistu verkkoaivoriihessä opettajien osaamisen kehittämiseen

luokka500

Opettajankoulutusfoorumi kutsuu opettajat ja opetuksen kehittämisestä kiinnostuneet yhteiseen verkkoaivoriiheen. Tavoitteena on ideoida tulevaisuuden koulutuksen visio ja käytännön keinoja, joilla niihin päästään. Verkkoaivoriihen ideoita hyödynnetään elokuussa julkistettavan opettajien osaamisen kehittämisohjelman perustana.

Verkkouutinen 25.5.

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

  4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Tiedote 27.4.