Etusivu

Kaksi miljoonaa euroa tukea lapsi- ja nuorisopolitiikan totetukseen

kiipeilija

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustuksia lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelman valtakunnalliseen toimeenpanoon. Tukea myönnettiin 33 hankkeelle.

Etusijalle asetettiin hankkeet, jotka tukevat nuorten kasvua aktiivisiksi kansalaisiksi. Lisäksi painotettiin lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua vapaa-ajantoimintaan perheen varallisuudesta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta, nuorten eri ryhmien yhdenvertaisuuden vahvistamista sekä tyttöjen ja poikien tasa-arvon edistämistä.

Tiedote 29.4.

Taide- ja kulttuuritapahtumille 4,7 miljoonan tuki valtiolta

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on jakanut yli 4,7 miljoonaa euroa valtakunnallisille taide- ja kulttuuritapahtumille. Tukea myönnettiin 151 tapahtuman järjestämisen tueksi.

Suurimmat avustukset saavat Savonlinnan Oopperajuhlat, Tampereen Teatterikesä, Helsingin Juhlaviikot, Kuhmon Kamarimusiikki, Kuopio Tanssi ja Soi, Kaustinen Folk Music Festival ja Pori Jazz Festival.
Tiedote 22.4.

30 miljoonaa euroa kehittämisavustuksia opetukseen

  koululainen

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru on jakanut yhteensä 30 miljoonaa euroa valtionavustusta opetuksen kehittämiseen. Esi- ja perusopetuksen laadun kehittämiseen myönnetään 17 miljoonaa, erityisopetuksen laadun kehittämiseen ja koulunkäyntiavustajien palkkaamiseen kymmenen miljoonaa ja kielikylpytoiminnan ja muun kaksikielisen opetuksen laajentamiseen kolme miljoonaa.

Tiedote 17.4.

Suomi haluaa hoitaa maailmanperintöä vastuullisesti ja vaikuttavasti

maailmanperinto

Valtioneuvosto on hyväksynyt periaatepäätöksenä vuoteen 2025 ulottuvan kansallisen maailmanperintöstrategian, jolla linjataan Suomen maailmaperintöpolitiikkaa ja Unescon maailmaperintösopimuksen toteutusta Suomessa. Maailmanperintötoimintaa ei ole aiemmin linjattu Suomessa vastaavalla tasolla.

Tiedote 16.4.