Etusivu

Budjettiriihen antia OKM:n toimialalle

budjettiriihi / kuva: Laura Kotila VNKHallitus on sopinut vuoden 2015 talousarvioesityksestä budjettiriihessä 27.-28.8. Samalla sovittiin myös lisäbudjettiesityksestä ja rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanon vahvistamisesta.

Talousarvioesitys julkistaan valtioneuvoston hyväksymisen jälkeen valtiovarainministeriön verkkosivuilla 15.9. Eduskunta päättää ensi vuoden talousarvioista käsittelynsä jälkeen joulukuussa.
Lue lisää

Etusivu-verkkolehti on ilmestynyt 21.8.

torstai_wwwElokuun Etusivu-verkkolehden aiheita ovat mm. avoimen hallinnon kehittäminen, liikunta-alan liiketoiminnan kasvunäkymät sekä maahanmuuttajataustaisten nuorten osaamiseen liittyvät Pisa-tulokset. Lue lisää

Opetus- ja viestintäministeri Kiuru: Suomi käynnistänyt kansainvälisen koulutusverkoston

SuomiAreenan paneeli Porissa(18.7.) Koulun uudistaminen on ajankohtaista meillä Suomessa ja myös muualla, totesi opetus- ja kulttuuriministeri Krista Kiuru Refreshing education – paneelissa SuomiAreenassa Porissa 18.7.

Paneeliin osallistuivat myös presidentti Tarja Halonen, Viron opetus- ja tutkimusministeriön apulaiskansliapäällikkö Madis Lepajõe ja Shanghain PISA-vastaava Zhang Minxuan Kiinan opetusministeriöstä

Tiedote 18.7.

Euroopan neuvoston urheilukilpailujen manipulointia koskeva yleissopimus

Council of Europe member States flags. Photo: Ellen Wuibaux ©Council of Europe (10.7.) Euroopan neuvoston ministerikomitea on hyväksynyt yleissopimuksen urheilukilpailujen manipuloinnin estämisestä. Euroopan neuvoston urheiluministerit käsittelevät yleissopimusta Magglingenissä, Sveitsissä 18. syyskuuta.

Euroopan neuvostoon kuuluu 47 jäsenvaltiota, mutta sopimus on tarkoitettu avattavaksi myös muille valtioille. Sopimus tulee voimaan, kun viisi valtiota on sen ratifioinut.

Lue lisää

Toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenteet uudistetaan

toinenaste_vapaa (13.6.) Lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenteita ja rahoitusta uudistetaan vuosina 2014 – 2016. 

Uudistusta valmisteleva ohjausryhmä käsitteli 13.6. luonnosta rakenteellisen kehittämisen suuntaviivoiksi. Uudistus perustuu hallituksen rakennepoliittiseen ohjelmaan ja vuoden 2014 kehyspäätökseen.

Tiedote 13.6.