Etusivu

Opettajankoulutuksen kehittämiseen haettavissa 15 miljoonaa

Kuva: OKM / Liisa Takala

Erityisavustuksella tuetaan jokaisen suomalaisen opettajan mahdollisuuksia kehittää osaamistaan läpi työuran. Kaikkiaan opettajien ja opettajankouluttajien osaamisen vahvistamiseen ohjataan 60 miljoonaa euroa kolmen vuoden aikana. Opettajankoulutuksen kehittäminen on osa hallituksen Uusi peruskoulu –kärkihanketta.

Lue lisää

Opintotukeen ja opiskelijoiden asumistukeen muutoksia

Opiskelija. Kuva: Juha Tuomi / Rodeo.fi

Opintorahan tasoja yhtenäistetään, opintolainan valtiontakaus nousee ja tukiaika lyhenee. Opiskelijat siirretään yleisen asumistuen piiriin. Muutokset astuvat voimaan 1.8.2017.

Lue lisää

Suomi ja pohjoismainen kulttuuri esillä Lontoossa

Kuva: Southbank Centre / Belinda Lawley

Nordic Matters koko vuoden kestävä kulttuuritapahtumasarja avattiin 13.1. Southbank Centressä Lontoossa. Nordic Matters esittelee vuoden 2017 aikana pohjoismaista taidetta ja kulttuuria osana kulttuurikeskuksen ohjelmistoa. Avajaisten yhteydessä pidettiin myös epävirallinen pohjoismainen kulttuuriministerikokous.

Lue lisää

PISA 2015: Suomalaisnuoret edelleen huipulla, pudotuksesta huolimatta

PisaNet

Suomalaisten 15-vuotiaiden luonnontieteiden osaaminen oli OECD-maiden kolmanneksi parasta OECD:n osaamistuloksia mittaavassa PISA-tutkimuksessa. Lukutaidossa suomalaisnuoret ovat edelleen parhaiden joukossa, matematiikan osaaminen on säilynyt ennallaan.

PISA 2015 –tutkimuksen tulokset julkistettiin 6.12. Tutkimukseen osallistui yhteensä 73 maata/aluetta.

Lue lisää

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Lue lisää