Etusivu

Varhaiskasvatuslaki eduskunnan käsittelyyn

varhaiskasvatus

Lapselle säädetään oikeus varhaiskasvatukseen. Päiväkodissa tai perhepäivähoidossa lapselle on laadittava henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma. Laissa säädetään myös päiväkodin ryhmäkoosta sekä lasten ja vanhempien osallisuudesta ja vaikuttamisesta.  Myös varhaiskasvatuksen tavoitteet uudistetaan. 

Hallitus antoi asiaa koskevan esityksen eduskuntakäsittelyyn 18.12. Lakimuutoksen on tarkoitus tulla voimaan 1.8.2015. Nykyinen päivähoitolaki on yli 40 vuotta vanha.

Tiedote 18.12.

Ammattikorkeakouluille myönnettiin uudet toimiluvat

Valtioneuvosto on myöntänyt ammattikorkeakouluille uudet toimiluvat, jotka tulevat voimaan vuoden 2015 alusta. Toimiluvissa määritellään mm. mitä tutkintoja ammattikorkeakoulussa voi suorittaa. Toimiluvassa voidaan määrätä myös tehtäviin kohdistuvia velvollisuuksia.

Toimilupauudistus on osa hallitusohjelmaan sisältyvää ammattikorkeakoulujen rahoitusta ja hallintoa koskevaa uudistusta. Ammattikorkeakouluverkko vastaa valtioneuvoston linjausta siitä, että jokaisessa maakunnassa toimii yksi tai useampi korkeakoulu. Ammattikorkeakoulujen määrä säilyy entisellään.
Tiedote 11.12.

Koulutuksen järjestämisen rakenteita ja rahoitusta uudistetaan

viittaus

Lukion, ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen sekä vapaan sivistystyön rakenteita tiivistetään ja rahoitusta uudistetaan vuosina 2014 – 2016. Asiaan liittyvät hallituksen esitykset annettiin eduskunnalle 4.12.

Tiedote 4.12.

Ministeri Viitanen jakoi yhdeksän Suomi-palkintoa ansioituneille taiteilijoille

suomipalkinnot

Vuoden 2014 Suomi-palkinnon saavat laulaja Hilja Grönfors, taiteilijat Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger yhdessä, teatteriohjaaja Susanna Kuparinen, pianisti Jukka Nykänen, kirjailija Timo Parvela, sarjakuvataiteilija Ville Ranta, kuvaaja Timo Salminen, Taide- ja kulttuurikeskus Kaarisilta ry ja rock-yhtye Popeda.

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen jakoi palkinnot  4.12. Helsingissä.

Tiedote 4.12.

Lukion uusi tuntijako hyväksyttiin – lukiokoulutukselle oma kehittämishanke

opiskelijoita2

Lukion oppimäärän laajuus säilyy kolmena vuotena ja 75 kurssina. Uudistuksen tavoitteena on yleissivistyksen vahvistaminen sekä laaja-alaisemman osaamisen kehittäminen.

Lukion uudistamiseksi käynnistetään laajapohjainen kehittämishanke.

Tiedote 13.11.