Etusivu

Urheilumanipuloinnin vastainen yleissopimus allekirjoitettiin

anttila(18.9.) Euroopan neuvoston urheiluministerit kokoontuivat torstaina Sveitsissä. Ministerit keskustelivat mm.korruptiosta urheilussa. Kokouksen jälkeen 15 maata allekirjoitti urheilukilpailujen manipuloinnin vastaisen yleissopimuksen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön valtiosihteeri Kari Anttila johti Suomen valtuuskuntaa.

Tiedote 18.9.

Avoin Suomi avaa uusia mahdollisuuksia ja tekemisen tapoja

as2014-logo-green(16.9.) Opetus- ja kulttuuriministeriön Avoin tiede ja tutkimus -hanke on avannut uuden sivuston, jonka tarkoituksena on toimia avoimen tieteen ja tutkimuksen tietopankkina sekä innostaa ihmisiä avoimen tieteen ja tutkimuksen toimintamalleista. Sivusto julkistettiin Avoin Suomi -tapahtumassa.

Teema-alustuksissa esitellään mm. koulutuksen pilviväylää, koulujen tietojärjestelmien avointa dataa, avoimen muotoilun mahdollisuuksia, avoimen tiedon louhintaa sekä uusia tekemisen tapoja ja vaikutuskanavia.

Lue lisää

Etusivu-verkkolehti on ilmestynyt 18.9.

torstai_wwwSyyskuun Etusivu-verkkolehden aiheita ovat mm. Italian puheenjohtajuuskauden EU-asiat sekä tietovarantojen avaaminen ja hyödyntäminen. Aiheeseen liittyen seminaarikuulumisia esitellään Avoin Suomi -tapahtumasta. Lue lisää

OKM:n hallinnonalalle 6,8 miljardia vuoden 2015 budjettiesityksessä

budjetti29(15.9.) Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle esitetään valtion talousarvioesityksessä yhteensä 6,8 miljardin euron määrärahaa vuodelle 2015.

Eduskunnalle 15.9. annetusta talousarvioesityksestäpäätetään joulukuussa. Samaan aikaan käsittelyyn annettiin myös budjettiin liittyviä lakiesityksiä.

Tiedote 15.9.

OECD-vertailussa Suomi on pitkien koulutusaikojen maa

eduglanceOECD on julkaissut vuosittaisen koulutusjärjestelmiä vertailevan indikaattorijulkaisunsa Education at a Glance. Indikaattorien mukaan viisivuotiaan lapsen odotettavissa oleva opiskeluaika ennen 40 ikävuottaan on Suomessa 18 vuotta, joka on OECD-maiden korkeimpia.

Suomessa nuoret valmistuvat muiden maiden ikätovereihinsa verrattuna myöhään ja siirtyvät työmarkkinoille vanhempina.

Tiedote 9.9.