Etusivu

Ota kantaa kansallisen maailmanperintöstrategian valmisteluun

Otakantaa_logo

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt hallitusohjelmaan kirjatun kansallisen maailmanperintöstrategian laatimisen. Strategiaa varten on Otakantaa.fi -keskustelufoorumilla 24.11.-15.12.2014 mahdollisuus evästää maailmanperintöstrategian valmistelutyötä. Kerro kokemuksistasi, toiveistasi ja nosta esiin uusia ideoita.

Lue lisää

Lastenkulttuuripoliittinen ohjelmaehdotus käyntiin hankkeilla

lastenkulttuuri

Vuoden 2014 Lapsenpäivä-palkinnot on myönnetty Rauman taidemuseolle ja Tanssiteatteri Raatikolle. Lastenkulttuurin valtionpalkinnot saavat kirjailija-kuvittaja Linda Liukas ja Soiva Siili -musiikkiduo.

Palkinnot jakoi ministeri Viitanen, joka kertoi lastenkulttuuripoliittisen ohjelmaehdotuksen toteuttamisen käynnistyvän hankkeilla, joilla lisätään lasten osallistumista taiteeseen ja kulttuuriin ja luodaan uusia tapoja kokemuksille.

Tiedote 20.11.

Lainauskorvauksiin tulossa reilu korotus

kirjastossa

Hallitus on sopinut täydennyksistä vuoden 2015 talousarvioesitykseen ja ehdottaa lainauskorvaukseen neljän miljoonan euron korotusta. 

Tekijänoikeudellisena korvauksena maksettava summa siitä, että teoksen kappaleita lainataan kirjastosta, kaksinkertaistuu korotuksen myötä reiluun 8, 2 miljoonaan euroon.

Tiedote 17.11.

Lukion uusi tuntijako hyväksyttiin – lukiokoulutukselle oma kehittämishanke

opiskelijoita2

Lukion oppimäärän laajuus säilyy kolmena vuotena ja 75 kurssina. Uudistuksen tavoitteena on yleissivistyksen vahvistaminen sekä laaja-alaisemman osaamisen kehittäminen.

Lukion uudistamiseksi käynnistetään laajapohjainen kehittämishanke.

Tiedote 13.11.

Uusi ammattikorkeakoululaki voimaan ensi vuoden alusta

opiskelijat

(13.11.) Hallitus esittää eduskuntakäsittelystä palanneen ammattikorkeakoululain vahvistamista. Uusi ammattikorkeakoululaki korvaa vuodelta 2003 olevan lain.

Ammattikorkeakoulut ovat vastaisuudessa osakeyhtiömuotoisia oikeushenkilöitä. Nykyisestä ylläpitäjäjärjestelmästä luovutaan. Perusrahoitus kootaan kokonaisuudessaan valtion vastattavaksi. Toisin kuin hallituksen esityksessä ehdotettiin, opiskelijat eivät automaattisesti kuulu opiskelijakuntiin.

Tiedote 13.11.