Etusivu

Opetus- ja kulttuuriministeriö SuomiAreenassa

Kuva: OKM/Janette Litmanen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on yksi kesän SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneista. Ministeriö järjesti koulutusaiheisen paneelikeskustelun 15.7. ja kulttuuriaiheisen 16.7. Lisäksi Kansalaistorilla on 15.-17.7. OKM-teltta. Tutustu ministeriön tapahtumiin tarkemmin  tapahtumasivulla.

Keskustelu Verta, hikeä ja kyyneliä vai iloa, luovuutta ja rajojen rikkomista? (kuvassa) keräsi sankan joukon kuulijoita torstaina 16.7.

Tiedote 25.6.

Unescon maailmanperintökomitea nimesi uusia kohteita

Unescon maailmanperintökomitea on nimennyt maailmanperintöluetteloon 24 uutta kohdetta, joista 23 edustaa kulttuuriperintöä ja yksi kohde sekä kulttuuri- että luonnonperintöä. Maailmanperintökohteiden kokonaismäärä on päätösten jälkeen 1031. Tiedote 6.7.

Raportti ilmastokasvatuksen kehittämisestä ministeri Grahn-Laasoselle

ymparisto 
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle luovutettiin torstaina Suomen Ilmastopaneelin raportti ilmastokasvatuksesta Suomessa. Raportti esittää, että ilmastokasvatusta tulee lisätä perusopetuksessa, lukio- ja aikuisopetuksessa. Ministeri Grahn-Laasosen mukaan ilmastotietoisuuden lisääminen lähtee juuri kasvatuksesta ja koulutuksesta. Lue lisää

Opetus- ja kulttuuriministeriön organisaatiouudistus vahvistaa kärkihankkeiden toimeenpanoa

okm2015

Hallituksen kärkihankkeiden tehokkaan toimeenpanon varmistamiseksi opetus- ja kulttuuriministeriön organisaatiota uudistetaan. Koulutuspolitiikan osastosta muodostetaan yleissivistävän koulutuksen osasto ja ammatillisen koulutuksen osasto elokuun alusta 2015. Aikuiskoulutuspolitiikan yksikön tehtävät integroidaan kiinteäksi osaksi eri osastojen toimintaa.

Tiedote 9.6.

Esiopetuksesta velvoittavaa 1.8. alkaen

Esiopetuksen velvoittavuutta koskeva muutos tuli voimaan vuoden 2015 alusta. Lakia (1040/2014) sovelletaan 1.8.2015 lukien. Lain mukaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Lue lisää