Etusivu

Seuraa sananvapauden suurtapahtumaa suorana verkossa

WPFD2016_WEB_800x416_verkko_OKM

Suomi isännöi toimittajille ja media-alan ammattilaisille suunnattua Unescon Maailman lehdistönvapauden päivän tapahtumaa World Press Freedom Day Helsingissä 3.–4. toukokuuta.

Seminaaria voi seurata verkossa.

Tiedote 26.4.

Laaja ohjelma rasismia ja vihapuhetta vastaan - hallinnonalan toimijat haastetaan mukaan

aurinkosydan

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää ministeri Sanni Grahn-Laasosen johdolla laajan ohjelman vihapuheen ja rasismin ehkäisemiseksi ja yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi. Toimintaohjelma sisältää kymmenen toimenpidettä, jotka kohdistuvat muun muassa opetushenkilöstön koulutukseen, nuorisotyöhön, liikuntaan ja uskontojen vuoropuheluun. Samalla kaikki ministeriön hallinnonalan toimijat haastetaan mukaan yhteiseen työhön.

Tiedote 2.5.

Seuratukena 4 miljoonaa euroa lasten liikunnan harrastamisen kustannusten laskemiseksi

jalkapallo_8

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Tukea myönnettiin 398 hankkeelle. Seuratuen tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille liikunnan harrastaminen ohjatussa seuratoiminnassa ja laskea harrastuskustannuksia. 

Tiedote 29.4.

Yliopistojen rahoitusmalli uudistuu

Valtioneuvosto hyväksyi 29.4. mallin, jolla jaetaan valtion perusrahoitus yliopistoille vuodesta 2017 alkaen. Uudistettu rahoitusmalli antaa yliopistoille lisää mahdollisuuksia omien vahvuuksiensa korostamiseen ja tukee korkeakoulutuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Mallissa rahoituksesta myönnetään 39 % koulutuksen perusteella, 33 % tutkimuksen perusteella ja 28 % muiden koulutus- ja tiedepolitiikan tavoitteiden perusteella.
Tiedote 29.4.

Liikuntapaikkojen rakentamiseen ja perusparantamiseen yli 28 miljoonaa euroa

koulunpiha

Opetus- ja kulttuuriministeriö avustaa perusliikuntapaikkojen, kuten uima-, jää- ja liikuntahallien rakentamista ja perusparantamista. Avustuksia myönnettiin yhteensä 28 miljoonaa euroa.

Osan avustuksista myöntävät aluehallintovirastot. Ministeri Grahn-Laasonen toivoo, että ne osoittavat avustuksia erityisesti lähiliikuntapaikkahankkeisiin ja mm. koulujen pihojen kehittämiseen liikuntaa suosiviksi.

Tiedote 27.4.

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

  4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Tiedote 14.4.