Etusivu

Työryhmä kehittämään ylioppilastutkintoa

ylioppilas

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut työryhmän selvittämään ylioppilastutkinnon kehittämistä. Työryhmän tehtävänä on selvittää ylioppilastutkinnon keskeisiä kehittämistarpeita sekä tehdä ehdotukset kehittämistoimenpiteiksi.

Tiedote 20.6.

Professori Halila selvittämään valtionavustusjärjestelmän kehittämistä

rajat 

Opetus- ja kulttuuriministeri on nimittänyt urheilun eettisiin kysymyksiin erikoistuneen professori Heikki Halilan selvittämään liikuntaa edistävien järjestöjen valtionavustusjärjestelmän kehittämistä. Toimeksiantona on laatia toimenpide-ehdotukset erityisesti valtionavustusten käytön ohjaamisen ja valvonnan tehostamiseksi ja läpinäkyvyyden lisäämiseksi valtionavustusprosessissa. 

Verkkouutinen 8.6.

Lasten toivomia harrastustunteja tuetaan lähes kahdella miljoonalla eurolla

3-Lasten-net

Taiteen ja kulttuurin harrastustuntien järjestämistä peruskoululaisille koulupäivän yhteydessä tuetaan reilulla miljoonalla eurolla. Lisäksi taiteen perusopetuksen saatavuuden parantamiseen on myönnetty avustuksina 800 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen myöntämät avustukset liittyvät hallituksen kärkihankkeeseen, jolla edistetään taiteen ja kulttuurin saatavuutta. 

Tiedote 6.6.

Osallistu verkkoaivoriihessä opettajien osaamisen kehittämiseen

luokka500

Opettajankoulutusfoorumi kutsuu opettajat ja opetuksen kehittämisestä kiinnostuneet yhteiseen verkkoaivoriiheen. Tavoitteena on ideoida tulevaisuuden koulutuksen visio ja käytännön keinoja, joilla niihin päästään. Verkkoaivoriihen ideoita hyödynnetään elokuussa julkistettavan opettajien osaamisen kehittämisohjelman perustana.

Verkkouutinen 25.5.

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

  4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Tiedote 27.4.