Etusivu

Opintotuen uudistamista selvitetään

yliopisto1923

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut selvittäjän arvioimaan vaihtoehtoja uudistaa korkeakouluissa opiskelevien opintotukea. Tavoitteena on, että järjestelmä turvaisi mahdollisuuden kokopäiväiseen opiskeluun ja kannustaisi ripeään valmistumiseen.

Tiedote 9.10.

KUULTO-toimintakokeilun tulokset on arvioitu

kuulto

Kuntien kulttuuripalvelujen KUULTO-toimintakokeilu lisäsi osallistumista kulttuuripalveluihin ja puolet kokeiluista jäivät pysyviksi. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle luovutetussa loppuraportissa ehdotetaan keinoja, joilla kulttuuriin osallistuminen mahdollistetaan.

Tiedote 9.10.

Korkeakoulujen yrittäjyyden edistämisessä edelleen suuria eroja

Kaisa-talo3

Opetus- ja kulttuuriministeriö on selvittänyt korkeakoulujen toimia yrittäjyyden edistämisessä ja yritysyhteistyön kehittämisessä. Kysely toteutettiin korkeakoulujen itsearviointina. Yrittäjyys on tarkoitus nostaa tarkasteluun opetus- ja kulttuuriministeriön ja korkeakoulujen välillä solmittavissa tulossopimuksissa vuosille 2017-2020.

Tiedote 6.10.

OKM:n hallinnonalalle 6,8 miljardin euroa vuoden 2016 budjettiesityksessä

  okmbudjetti

Hallitus julkisti 28.9. talousarvioesityksensä ensi vuodelle. Eduskunta aloittaa budjetin ja siihen liittyvien budjettilakien käsittelyn, ja lopullinen talousarvio vuodelle 2016 hyväksytään joulukuussa.

Tiedote 28.9.