Etusivu

Varhaiskasvatuslainsäädännön muutosesitykset lausunnoilla

Rinki

Esitykset varhaiskasvatusoikeuden ja päiväkotien henkilöstömitoituksen muutoksista ovat lausuntokierroksella 26.9. saakka. Esitykset on valmisteltu hallitusohjelman mukaisesti. Muutoksissa huomioidaan perheiden tarpeet ja taataan edelleen jokaiselle lapselle oikeus varhaiskasvatukseen.

Tiedote 28.8.

Luxemburgin kauden EU-asioita OKM:n toimialalta

008-drapeauxlux-ue-201619 (c) SIP

Vuoden loppuun EU:ta luotsaa puheenjohtajamaana Luxemburg, jonka kausi päättää samalla Italian, Latvian ja Luxemburgin kolmikon yhteisen ohjelman. Kokosimme mm. koulutuksessa, tieteessä, nuorisoasioissa, kulttuurissa ja av-asioissa sekä urheilussa esillä olevia asioita. 

Lue lisää

Ministeri Grahn-Laasonen: Opettajille lisää aikaa ja vapautta opettamiseen

luokassa2

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tervehtii ilolla Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n esityksiä koulumaailman normien purkamiseksi. OAJ:n kannanotto on vastaus hallituksen norminpurkutalkoisiin.

“Tavoite on todella hyvä: vapauttaa opettajien aikaa paperityöstä olennaiseen eli opettamiseen. Suhtaudun avoimin mielin ehdotuksiin ja tulemme käymään ne huolella läpi osana hallituksen normienpurkutalkoita”, Grahn-Laasonen sanoo.

Tiedote 24.8.

OKM:n budjettiesityksessä hallinnonalalle esitetään 6,98 miljardia euroa

okmbudjetti

Opetus- ja kulttuuriministeriö esittää hallinnonalalleen 6,98 miljardin euron määrärahaa ensi vuodelle.

Ministeriön esitys on laadittu hallitusohjelman ja kevään 2015 teknisen kehyksen mukaisesti. Esitykseen ei sisälly hallitusohjelman kärkihankkeita koskevia määrärahaehdotuksia, koska niiden valmistelun aikataulusta on sovittu erikseen.  

Tiedote 14.8.