Etusivu

Taide- ja kulttuuritapahtumille 4,7 miljoonan tuki valtiolta

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on jakanut yli 4,7 miljoonaa euroa valtakunnallisille taide- ja kulttuuritapahtumille. Tukea myönnettiin 151 tapahtuman järjestämisen tueksi.

Suurimmat avustukset saavat Savonlinnan Oopperajuhlat, Tampereen Teatterikesä, Helsingin Juhlaviikot, Kuhmon Kamarimusiikki, Kuopio Tanssi ja Soi, Kaustinen Folk Music Festival ja Pori Jazz Festival.
Tiedote 22.4.

30 miljoonaa euroa kehittämisavustuksia opetukseen

  koululainen

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru on jakanut yhteensä 30 miljoonaa euroa valtionavustusta opetuksen kehittämiseen. Esi- ja perusopetuksen laadun kehittämiseen myönnetään 17 miljoonaa, erityisopetuksen laadun kehittämiseen ja koulunkäyntiavustajien palkkaamiseen kymmenen miljoonaa ja kielikylpytoiminnan ja muun kaksikielisen opetuksen laajentamiseen kolme miljoonaa.

Tiedote 17.4.

Suomi haluaa hoitaa maailmanperintöä vastuullisesti ja vaikuttavasti

maailmanperinto

Valtioneuvosto on hyväksynyt periaatepäätöksenä vuoteen 2025 ulottuvan kansallisen maailmanperintöstrategian, jolla linjataan Suomen maailmaperintöpolitiikkaa ja Unescon maailmaperintösopimuksen toteutusta Suomessa. Maailmanperintötoimintaa ei ole aiemmin linjattu Suomessa vastaavalla tasolla.

Tiedote 16.4.

Valtiolta 27 miljoonaa euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen ja perusparannukseen

uimahallissa

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee liikuntapaikkojen rakentamista, korjaamista  ja varustamista 27 miljoonalla eurolla. Ministeriön avustukset kohdennettiin liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan sisältyviin perusliikuntapaikkoihin, lähinnä uima- ja liikuntahalleihin.  Aluehallintovirastojen avustuksiin varatuilla rahoilla voidaan tukea erityisesti lähiliikuntapaikkahankkeita.

Tiedote 23.3.

Korkeakoulujen opiskelijavalintoihin ja opiskeluoikeutta koskeviin säännöksiin muutoksia

yliopisto1923

Opiskelija voi jatkossa ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskeluoikeuden lukukautta kohti. Yhteishaussa osa opiskelupaikoista on varattava hakijoille, jotka eivät ole suorittaneet korkeakoulututkintoa tai ottaneet vastaan opiskeluoikeutta. 

Tavoitteena on helpottaa ensikertalaisten pääsyä korkeakouluopintoihin ja tarjota entistä useammalle opiskelupaikka. Uudistettuja opiskelijavalintasäädöksiä sovelletaan ensi kertaa valittaessa opiskelijoita syksyllä 2016 alkavaan koulutukseen.

Tiedote 19.3.