Etusivu

Opetus- ja viestintäministeri Kiuru: Suomi käynnistänyt kansainvälisen koulutusverkoston

SuomiAreenan paneeli Porissa(18.7.) Koulun uudistaminen on ajankohtaista meillä Suomessa ja myös muualla, totesi opetus- ja kulttuuriministeri Krista Kiuru Refreshing education – paneelissa SuomiAreenassa Porissa perjantaina 18.7.

Paneeliin osallistuivat myös presidentti Tarja Halonen, Viron opetus- ja tutkimusministeriön apulaiskansliapäällikkö Madis Lepajõe ja Shanghain PISA-vastaava Zhang Minxuan Kiinan opetusministeriöstä

Tiedote 18.7.

Euroopan neuvoston urheilukilpailujen manipulointia koskeva yleissopimus

Council of Europe member States flags. Photo: Ellen Wuibaux ©Council of Europe (10.7.) Euroopan neuvoston ministerikomitea on hyväksynyt yleissopimuksen urheilukilpailujen manipuloinnin estämisestä. Euroopan neuvoston urheiluministerit käsittelevät yleissopimusta Magglingenissä, Sveitsissä 18. syyskuuta.

Euroopan neuvostoon kuuluu 47 jäsenvaltiota, mutta sopimus on tarkoitettu avattavaksi myös muille valtioille. Sopimus tulee voimaan, kun viisi valtiota on sen ratifioinut.

Lue lisää

OECD-tutkimus: Suomen opettajat ja rehtorit pitävät työstään ja valitsisivat ammatin uudelleen

Suomalaiset yläkoulujen opettajat ja rehtorit pitävät työstään. Oma koulu nähdään hyvänä työpaikkana. Opettajat myös valitsisivat uudelleen opettajan ammatin. Tulokset ilmenevät OECD:n TALIS 2013 -tutkimuksesta, joka julkistettiin keskiviikkona.

Tutkimukseen osallistui 34 maata, Suomesta yli 150 yläkoulua ja yli 2 700 opettajaa. Tiedote 25.6.

Toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenteet uudistetaan

toinenaste_vapaa (13.6.) Lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenteita ja rahoitusta uudistetaan vuosina 2014 – 2016. 

Uudistusta valmisteleva ohjausryhmä käsitteli 13.6. luonnosta rakenteellisen kehittämisen suuntaviivoiksi. Uudistus perustuu hallituksen rakennepoliittiseen ohjelmaan ja vuoden 2014 kehyspäätökseen.

Tiedote 13.6.

Etusivu-verkkolehti on ilmestynyt

torstai_www(12.6.) Kesäkuun Etusivu-verkkolehden aiheita ovat mm. tiedekasvatuksen kehittäminen, nuorten näkemykset ja kokemukset nuorisotakuusta sekä kulttuuriperintöön liittyvä Faron sopimus. Lue lisää

Korkeasti koulutettujen osuuden kasvu hidastumassa – nuorissa ikäluokissa korkeasti koulutettujen osuus laskussa

(9.6.) Korkeasti koulutetun väestön määrällistä kehitystä on tutkittu. Korkeasti koulutettujen osuus laskee kaikissa alle 35-vuotiaissa ikäluokissa ja on kääntymässä laskuun myös 35–3 9-vuotiaissa ikäluokissa. Korkeasti koulutettua väestöä oli vuonna 2012 noin 1 093 000 henkilöä. Lue lisää

Korkeakouluihin 3000 uutta aloituspaikkaa opiskelijoille

opiskelua(16.5.) Korkeakoulujen aloituspaikkoja lisätään vuosina 2014 – 2015 hakijasuman purkamiseksi. Yliopistoihin tulee yhteensä 1 507 ja ammattikorkeakouluihin 1 493 uutta aloituspaikkaa.

Uudet aloituspaikat suunnataan työvoimatarpeiden sekä kasvun ja kilpailukyvyn kannalta keskeisille aloille. Ministeri Kiuru päätti lisäysten kohdentamisesta korkeakoulujen hakemusten perusteella.

Tiedote 16.5.