Etusivu

Esittävien taiteiden edustajille valtionpalkinnot

palkitut

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi vuoden 2015 näyttämötaiteen, musiikin, sirkustaiteen ja tanssitaiteen valtionpalkinnot 26.11. Palkinnot ovat suuruudeltaan 13 500 euroa.

Tiedote 26.11.

OECD:n koulutusvertailu Education at a Glance ilmestyi

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on julkaissut vuotuisen koulutusjärjestelmien tilaa kuvaavan indikaattorijulkaisunsa Education at a Glance. Indikaattorit kuvaavat OECD:n 34 jäsenmaan ja eräiden partnerimaiden koulutustasoa, koulutukseen osallistumista, kustannuksia, opiskelijaliikkuvuutta ja opetuksen järjestelyjä.

Tiedote 24.11.

Uusi ammatillinen koulutus puhutti seminaarissa Seinäjoella

amisemma_minedu

Ammatillinen koulutus uudistuu vuonna 2018. Ammatillisen koulutuksen reformi on yksi isoimmista hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen korosti puheessaan, että opiskelija on uudistuksen keskiössä.

Lue lisää

Nuorisolaki lausuntokierroksella

lausunto

Nuorisolain uudistamisesta kerätään kommentteja marraskuussa. Myös nuorten mielipiteet ja lausunnot halutaan saada mukaan lain jatkovalmisteluun. Tavoitteena on, että uusi nuorisolaki tulisi voimaan elokuussa 2016.

Tiedote 3.11.

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

  4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Lue lisää